Dromen over Frankrijk

En zie het was goed

Vandaag stroomt het al heel de dag van de regen. Vandaag is het ook nog zondag. Daarom tijd voor een Zinvolle Zondag. Over tijd gesproken, daar wilde ik iets over melden.

(Genesis 2:2-3) Op de zevende dag had God zijn werk voltooid, op die dag rustte hij van het werk dat hij gedaan had. 3 God zegende de zevende dag en verklaarde die heilig, want op die dag rustte hij van heel zijn scheppingswerk.

Goed advies toch: een dag in de week rusten. Rusten van al het werk dat je de afgelopen week hebt gedaan. Een dag genieten van ”Niets moeten”.  Terug kijken op je werk en weer opladen voor de nieuwe week. Bewust dingen doen of laten waardoor je nieuwe energie en inspiratie krijgt. Het scheppingsverhaal (of je het nu letterlijk of symbolisch opvat) vertelt iets over de liefde en aandacht waarmee de prachtige natuur op aarde is gecreëerd (Ongeacht de manier waarop en in welk tijdsduur). Met de concentratie die je ook ziet bij een schilderende kunstenaar, een bier brouwende monnik, een meubelmakende timmerman/vrouw, een knutselend kind, bij alle mensen die iets moois willen maken waar (ook) anderen van genieten.
Dat vind ik een inspirerend idee. Een aansporing om nog zorgvuldiger om te gaan met de natuur, de mens, de aarde en het nog meer te waarderen. Zelfs als het stroomt van de regen.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0