Dromen over Frankrijk

De verhuizing

Ons Tiny House staat op de tijdelijke plek. Eindelijk. De verhuizing was een intensieve periode waar we nu van bijkomen. Op donderdag 18 mei vertrok ons huis achter een rode tractor van boerderij De Bonte Parels in Westbroek. Over een smalle dijk. Spannend en leuk. Een boze taxi-chauffeur die dacht er langs te kunnen piepen. Omstanders die het gelukkig voor ons opnamen. Halverwege de route ging het mis, een lager van de trailer ging kapot. Wat een les. We hebben de trailer zelf verbreed en vergroot, bijna alles vernieuwd. Behalve de lagers, die leken nog prima. Toch niet. Dat overkomt ons niet meer.

‘S avonds, na een noodreparatie waar ook een koeienambulance bij betrokken was, het huisje verder gereden maar we stranden weer. De volgende dag is het huisje met een dieplader naar de camping in Zeist gebracht. We zijn er, dachten we. Maar we juichten te vroeg. Eerder hadden we bij de campingeigenaar al onze bedenkingen geuit over de plek van ons Tiny House. Een smal pad de helling op, dan een scherpe hoek met weinig draairuimte. Maar de eigenaar wist zeker dat het mogelijk was. Zaterdag bleek dat het onmogelijk was. Jammer en doei, zei de eigenaar zonder ook maar verder met ons mee te denken.

Daar stonden we dan. Zonder plek. Gelukkig kregen we diezelfde dag te horen van Bospark Bilthoven dat we daar terecht konden. Weer een dieplader regelen, pas woensdag de eerste mogelijkheid. Maar dat kwam het Bospark niet uit vanwege de drukte rond het Hemelvaartsweekend. En zo stond ons huisje ruim een week onbeheerd in een straat in Zeist. Gelukkig met een aardige overbuurman die er geen probleem van maakte. Op 29 mei was de nieuwe afspraak met de dieplader. Maar die werd afgezegd vanwege drukte. Eindelijk, de dag erna, is het huis naar Bilthoven gebracht. We waren doodmoe en heel opgelucht.

Na het zomerseizoen repareren we de trailer. Daarna moet hij gewoon weer prima te verrijden zijn naar, hopen we, een plek voor langer termijn. Daarover zijn we nog in contact met drie gemeenten.
De verhuizing was geen fijne periode, al hebben we er ongelooflijk veel van geleerd. Ook hebben we ervaren hoe geweldig mensen, vrienden en onbekenden, je bijstaan en helpen. Dat was bijzonder.
Nu gaan we genieten van ons huis, inrichten, en van het campingleven: bos, zwembad en speeltuin op loopafstand!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0