Dromen over Frankrijk

Michelin

Ja, het is al even geleden dat er hier gepost is. Maar voor ieder die zich al verheugde dat de droom passé is of in duigen is gevallen: geenszins!  Au contraire…levendig als ooit. Alleen ben je soms even met andere dingen bezig. Zoals gewoon leven. Maar we zijn terug, sterker dan ooit…

Vandaag wil ik het hebben over de Michelin-gids. Nee niet die gids met sterren en heerlijkheden op culinair gebied. Maar die andere, vol met lijntjes op papier die de verbeelding prikkelen en je meevoeren naar onontdekte gebieden: de onovertroffen Michelin-routegidsen.

Afgelopen herfst waren we weer op vakantie in ons vertrouwde dorpje Cantignergues. Een trip down memory lane, of zoals ze in Frankrijk zeggen: Un pèlerinage sur les lieux du passé.
Het wakkerde de Franse droom weer aan tot een groot vreugdevuur en allerlei vergezichten en visioenen ontstonden, onze beperkte middelen ten spijt.

Met in gedachten de ooit geformuleerde lijst van randvoorwaarden waarin een camping / gebied aan moet voldoen.

Al bladerend door de Michelin-gids kwam er een short-list van gebieden die de moeite waard zijn om nader te onderzoeken. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat het in een mooi gebied ligt, niet in de bekende toeristencentra en er wel sprake is van enige hoogteverschillen.

Met stip bovenaan staan de Cevennes, een gebied naast de Ardèche, nog ongerept en grotendeels onontdekt door het grote publiek. Wij hopen daar dit jaar op vakantie te gaan om de boel daar eens even flink te verkennen en te speuren naar mogelijkheden en te ontdekken of we ons daar thuis voelen. Er zal regelmatig gestaard worden in de etalages van de makelaar aldaar met alle gevolgen van dien.

Maar eerst moet er een baby gebaard worden. Tot die tijd doen we het met de lijntjes in de Michelin-gids.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0