Dromen over Frankrijk

Tiny Village Kleinhuizen

Eindelijk. We mogen bekend maken waar we wonen…eind november zijn we verhuisd naar Nieuwegein! Hier wonen we met toestemming van de gemeente komende twee jaar. Tevergeefs waren wij in gesprek met de gemeente Zeist. Gelukkig waren ondertussen het bestuur van Tiny House Utrecht en Gemeente Nieuwegein de vergunningen aan het regelen voor deze plek. Het is hier prachtig, een weiland (met paardjes, vlaamse gaaien, ganzen, reigers en vast nog veel meer gedierte) een oude boomgaard en een kanaal waar je in de zomer in kunt zwemmen. En het mooiste is, er gaan zich buren bij ons voegen, het wordt een Tiny Village!

Het verplaatsen van Bilthoven naar Nieuwegein was weer een hectische onderneming  waarbij ons huisje zelfs door de lucht getakeld is. Dat was zenuwslopend, al gaf de broodnuchtere, koelbloedige kraanbestuurder ons wel vertrouwen. Het kwam wederom goed. Euforisch waren we toen het huis eindelijk op zijn plek stond. We bouwden in twee dagen tijd een veranda. Nu is ons droomhuis echt af.

Inmiddels wonen we een maand volledig offgrid. We zagen kans in de donkerste maand van het jaar te starten. Ook nog eens in 30 jaar tijd! Wekenlang geen zon te zien. Wel sneeuw. Een paar avonden met kaarsen is romantisch, maar dan ben je het wel zat. Dus we hebben een aggregaat gekocht die we nu en dan aanslingeren zodat we licht hebben en een keer per week de wasmachine kunnen draaien. De koelkast hebben we uitgezet, verse producten liggen buiten in een kist. De kortste dag is voorbij. Wij, en onze zonnepanelen, kijken uit naar zonlicht en lengende dagen.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0