Dromen over Frankrijk

Rust en ruimte

Ik loop in het bos met de hond. Ik check mijn telefoon. Ophef. Oorlog. Crisis. En dan nog een hoop onzin. Ik berg mijn telefoon op. Dan zie ik pas hoe ontroerend mooi het bos is. Mist stijgt op uit de donkere aarde en de avondzon kleurt de bladeren goudgeel.

Je hoofd is geen vuilnisbak, zei een vriend. Hij heeft er verstand van, hij is enigszins hersteld van de burn-out die hem jaren geleden trof. Zorgwekkend veel generatiegenoten, vrienden, bekenden, krijgen er mee van doen. Een burn-out is een complexe toestand. Vast staat dat we van een leven volgepropt met informatie, spullen, verwachtingen en verplichtingen, niet gelukkig worden. We zijn daar niet voor gemaakt. Onze drijfveer voor De Kleine Kapel. We hopen deze Tiny Village in de nabije toekomst te realiseren en bekeken vandaag met de projectgroep potentiële locaties. Maar éérst bouwen we met een andere projectgroep een Tiny Village op een terrein dat maximaal twee jaar beschikbaar is. We hebben daar ook ongelooflijk veel zin in. Binnenkort vertellen we daar meer over.

Terug naar de rust. Ooit hadden we ”internetloze zondagen” en tenminste één avond in de week reserveerden we voor het lezen van een boek. Geen sociale media apps op onze telefoons. Dat is allemaal versloft. We moeten elkaar er maar regelmatig aan herinneren wat écht onze aandacht waard is. En onze hoofden niet als vuilnisbak gebruiken. Volgende week vieren we weer een internetloze zondag.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0