Dromen over Frankrijk

Storm

Januari nam zware winterstormen mee. Storm één deed ons onrustig slapen. Ons huisje trilde onder de harde windstoten. Storm nummer twee kreeg zelfs code rood. Maar toen had ik al wel vertrouwen in ons huis. Het valt echt niet om. Gezien de berichten uit het land, kwamen we er goed van af. Alleen de schommelstoel rolde om, een plank van de veranda kwam los. Prachtige oude boomgaardbomen op ons terrein raakten beschadigd.

Het blijft langer licht. Pas rond half 6 begint het te schemeren, realiseerde ik tot mijn blijdschap. Is dit mij ooit eerder zo opgevallen? De accu’s van de zonnepanelen hebben meer tijd om te laden. Toch hebben we de koelkast nog steeds uit staan.  We kopen heel gepast in en buiten in een afgesloten kist bewaren we producten die niet mogen bederven. Aan regen, dus drinkwater, hebben we geen gebrek. Toch gaan we zuinig met het water om. Je weet immers niet wat het weer komende weken zal doen.  Nu ik dit schrijf hoor ik de regen alweer tikken op het dak, een geruststellend geluid.

We wonen hier nu twee maanden offgrid. Volledig los van nutsvoorzieningen. Omdat de meeste dagen grijs en mistig zijn, zwengelen we soms de aggregaat aan. Binnenkort krijgen we hier Backup voorzieningen. Daar kijken we stiekem wel naar uit. We proberen dan nog steeds zo offgrid mogelijk te wonen, zuinig te zijn met elektriciteit en water. Maar als de grijze dagen aanhouden, kunnen we terugvallen op de backup in plaats van de aggregaat, kaarsen en stormlantaarn. Kan de koelkast weer aan. Net dat wasje extra draaien waar we nu soms voor naar onze ouders gaan. Dat is, zeker met kinderen, toch wel zo comfortabel. Het is wel tof om te hebben ervaren dat we wel écht offgrid kunnen wonen!

We burgeren ondertussen steeds meer in. Juliette is ingeschreven op een basisschool, we weten de supermarkt te vinden, we zijn al naar de kapper geweest en de afspraak voor de tandarts staat genoteerd.

We hebben zin om aan de slag te gaan in dit Tiny Village. Maar we voelen ons ook moe. Pionieren gaat je niet in de koude kleren zitten. Gelukkig hebben we een vakantie voor de boeg. Daarna komen al snel de overige buren en hebben we vast weer energie om aan de slag te gaan. Nieuwegein, we gaan er iets moois van maken.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0