Dromen over Frankrijk

Zomeren

De warmte went. Het lijkt wel of we in een mediterraan land leven: droge warmte, minimaal 30 graden, iedere avond baadt het veld in oranje licht en schuif ik een kan zelfgemaakte limonade in de koelkast voor de volgende dag. Iedere avond nemen Gijsbert en Juliette een duik in het Merwedekanaal. Ik soms ook, maar ik houd niet zo van zwemmen, liever vaar ik een stukje met de kano. De kinderen struinen vrij door het veld en ik voel mij gelukkig als ik daar naar kijk.

Het gras is geel en veel bloemen die we dit voorjaar hebben gezaaid zijn dood gegaan. Maar gelukkig groeit er nog steeds veel moois waar vlinders, lieveheersbeestjes, bijen en allerlei andere insecten om heen dwalen. Tot onze verrassing bloeide er naast onze veranda niet alleen weegbree, maar ook Groot Kaasjeskruid, Koreander, Witte peen en Boekweit. Allemaal eetbaar en wild, wij hebben daar geen hand in gehad. Met wilgentakken hebben we er een laag hekje omgezet en nog wat gezaaid zodat het een klein tuintje is en Bono er niet doorheen stampt.

Op een vroege ochtend arriveerden weer nieuwe buren, Frank en Leonie, met een prachtig huisje. Dat maakt het aantal Tiny Houses in Kleinhuizen op zeven, allemaal te bekijken op de Open Dag zaterdag 25 augustus. We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen hoe we hier alleen stonden, in de mist en kou, op een kaal veld. Komende winter zal het alleen maar beter zijn.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0