Dromen over Frankrijk

Klein kokkerellen

Van de combinatie pesto, brie en tomaat moet ik zachtjes wenen. We dromen dan wel over Frankrijk, voor Italië hebben we een zwak. Drie favoriete kookboeken overleefden het wegruimgeweld waarvan twee over de Italiaanse keuken. Alleen al daar in bladeren geeft het geluksgevoel van een oneindige, zorgeloze zomer.

Ik ben geen keukenprinses maar ik houd erg van lekker eten. Ik vind het prima om te koken zolang het maar niet ingewikkeld is en het lang duurt. Om die reden kook ik in de lente en zomer vooral Italiaanse en in de herfst en winter Hollandse gerechten. Om de eenvoud. Je hebt niet veel en al helemaal geen onmogelijke ingrediënten nodig die je vervolgens nauwelijks gebruikt en staan te bederven in je kast. Ik gebruik basisingrediënten die ik standaard in en om huis heb: olijfolie, pasta, Parmezaanse kaas, citroen, knoflook, ui, aardappels, olijven, basilicum, tijm, tomaten, paprika. En het smaakt altijd goed.  De Indische, Franse, Turkse, Argentijnse keuken: daarvoor ga ik wel naar een restaurant. Ook in culinair opzicht maak ik het leven liever niet ingewikkelder dan nodig, denk ik ;).

Gijsbert heeft een nieuwe oven en gasplaat in de keuken geplaatst. Ruim een jaar hadden we een ”tijdelijk” retro gasfornuisje waarvan we de oven één keer gebruikten. We raakten bijna armhaar en wenkbrauwen kwijt.
Het voelt als verraad aan mijn jongere Ik, dat ik zó blij ben met een oven. Datzelfde weekend bakten we broodjes, aardappelschotel met een laagje rode kool en appeltaart, niet te vergeten, met appels uit onze eigen Kleinhuizense Boomgaard.

Het is ongewoon warm voor oktoberdagen maar daar gaat verandering komen. Dat is goed. Wij gaan gewapend met een oven en een houtkacheltje de herfst en winter in.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0