Dromen over Frankrijk

Opgeruimd

Een veldmuisje was ons huis binnengeslopen en had zich in de voorraadkast tegoed gedaan aan de roze hagelslag. Een gebeurtenis die de relatie tussen veldmuisjes en Juliette ernstig onder druk heeft gezet. Ik ben erfelijk belast met hard gillen bij onverwachte geluiden en bewegingen. Maar toen ik het kleine, bruine ruggetje zag wegvluchten, bleef ik opmerkelijk kalm. Wantja, we wilden nu eenmaal dichtbij de natuur wonen.

Een positieve bijkomstigheid was dat ik besloot de kast weer eens uit te ruimen en ondanks onze relatief kleine voorraad trof ik achterin toch een aantal vergeten, bijna over datum producten aan. Dat vraagt om aanpassing van ons voorraadbeleid want voedselverspilling vind ik om meerdere redenen een kwalijke zaak.

Opbergruimte is één van de belangrijkste onderwerpen om over na te denken voor je aan het ontwerp van je Tiny House begint. Welke spullen zijn noodzakelijk en waar krijgen ze een plek? Welke spullen zijn niet noodzakelijk maar dragen wel bij aan een fijn thuis en leven? Een rijtje boeken mag niet ontbreken, vinden wij. Een huis zonder boeken is als een lichaam zonder ziel, sprak Cicero tientallen jaren voor Christus.

Opbergruimte, wij hebben er goed over nagedacht maar niet goed genoeg blijkt in de praktijk. Hoewel overal wel weer een oplossing voor te vinden is. Een tijd lang stonden stofzuiger, dweil en emmer naast de keuken, vol in het zicht. Niet zo charmant. Tot Gijsbert een paar schroeven boorden in de deur van de technische ruimte, en hoppa: technische ruimte en schoonmaakkast. De stofzuiger staat tegenwoordig in de kledingkast, waaruit we wat kleding weggedaan hebben. Want ontspullen is een doorgaand proces, ook als je Tiny woont. Regelmatig scan ik streng lades, kasten, manden, kisten.

Daarnaast word je steeds meer opruimervaren. De rol met vuilniszakken stop ik onderin de bijbehorende vuilnisbak. Mijn toilettas-voor-de-vakantie is dagelijks in gebruik als make up tasje. Idem voor mijn mini uitgaanstasje dat tevens dienst doet als haarelastiek- en sieradenopbergplek. Als ze voor het eerste genoemde doel in gebruik worden genomen, dienen ze dus wel te worden leeggeschud.

Dat is binnenkort het geval voor de toilettas, want ik ga met mijzelf een paar dagen naar Terschelling. Daar kijk ik erg naar uit: in een wit hotelletje aan het strand, nauwelijks bereik. Alleen met de zee, mijn hoofd opruimen.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0