Dromen over Frankrijk

Regen, regen, regen

Met waterige oogjes kijkt Berend mij verwachtingsvol aan, zijn jas in zijn hand. Hij is ziek maar zijn verlangen om buiten te spelen is te groot. De regen stroomt al dagen bijna onafgebroken uit de hemel. Het veld is verworden tot een groot moeras. En dat draagt alleen maar meer bij aan de buitenpret. Regelmatig komen Berend en Juliette zich melden met modderige jassen en regenlaarzen klotsend van het water, zo diep zijn de plassen.

De wind wil maar niet gaan liggen. Het maakt mij erg onrustig. De klusbus gaat stuk, ik krijg te horen dat mij twee wortelkanaalbehandelingen te wachten staan. En als ik dan ook griep krijg, gevolgd door een migraine, ben ik er even helemaal klaar mee. Verlangend kijk ik naar de knoppen in de bomen die open zijn gesprongen, over heel de bomenlinie trekt een groene waas. Met de kinderen zaai ik kruiden, rucola, radijs en stokroos in mandarijnenkistjes. Ik tuur naar de donkere aarde waar onmiskenbaar de bloembollen tot leven komen. Kijk, zeg ik tegen Juliette, en ik wijs: er groeien krokussen en hyacinten, het wordt lente!

De moed komt weer helemaal terug tijdens NLDoet op vrijdag 15 maart. Ruim 50 vrijwilligers komen klussen op ons terrein. Ondanks de regen en de wind, is de sfeer fantastisch. De burgemeester van Nieuwegein en Rooie Arie openen NLDoet, op onze veranda! We leggen houtsnipperpaadjes, bouwen een fietsoverkapping, een supermooie buitenkeuken en leggen de moestuin aan, inclusief moestuinbakken en composthoop.
Het bedrijf LBP-Sight, dat gevestigd is in het kantoorpand naast ons terrein, sponsort een heerlijke lunch dat we buiten aan lange tafels opeten. Het is zo gaaf hoe je met een groep energieke mensen bergen kunt verzetten.

We zijn nu helemaal klaar voor de maandelijkse Open Dagen en de andere mooie evenementen die we hier gaan organiseren. Zie daarvoor de website van Kleinhuizen! De weersvoorspellingen ondertussen, worden steeds gunstiger. Ik heb er weer zin in.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0