Dromen over Frankrijk

Doorwaaien

De dag wil maar niet goed op gang komen. Het is drukkend warm. Berend raakt uit zijn hum omdat noch de kip, noch de vlieg door hem geaaid wil worden. Juliette springt op haar eigen vingers (een voorval dat ze drie keer moet uitleggen voor ik begrijp hoe dat kon gebeuren). Gelukkig kan ik ze allebei tevreden stellen met een waterijsje en een kleurboek in de schaduw van de twee robinia’s.

Het wordt die nacht niet kouder dan 20 graden. Het zijn de dagen en nachten dat ik niet alleen blij ben met de grote bomen voor ons huis. Ook met onze hoge slaapvide en de grote ramen aan weerszijden op bedhoogte, die we wagenwijd open kunnen zetten. We voelen altijd wel een briesje voorbij komen. Nog nooit heb ik in ons Tiny House wakker gelegen van de warmte, ook niet van de muggen die blijkbaar door de luchtstroom worden afgevoerd.

Ventilatie van de slaapruimtes is een belangrijk aandachtspunt bij het ontwerpen van je Tiny House. Trouwens ook van de natte ruimte; de douche en toilet. Daar hebben wij dan weer minder goed over nagedacht. Het is de enige ruimte in huis waar we niet zo tevreden over zijn. Mochten we ooit een nieuw huis bouwen, maken we die ruimte groter met ook een betere ventilatie.

Onze veranda, die we met een glazen pui voor tweederde kunnen afsluiten, blijkt flink wat warmte vast te houden. Daar zijn we op een warme zomerdag dan ook niet te vinden. Maar wat een fijne plek is het wanneer het regent, we zitten er droog terwijl het voelt alsof we buiten zijn.

Midden in de nacht word ik wakker van een krakende donderslag, gevolgd door een lichtflits. Even later hoor ik de regen aan komen ruisen over de boomtoppen tot het roffelt op ons dak.

Dat vind ik één van de fijnste dingen aan wonen in een Tiny House, dat ik het weer zo intens meekrijgt. Van het zachte tikken van een lenteregen tot het trillen van het huis bij een felle donderslag. Ja, ook de warmte die in de middag het huis vult, dan trekken we ons terug onder de bomen waar we leven, soms zelfs koken, tot de avond invalt. En tot veel later, met kampvuur en kaarsjes, nu de zon weer eerder onder gaat.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0