Dromen over Frankrijk

Dahlia’s en Daffie

De zomer is lang gebleven. Maar nu tikt de regen op het dak. De ruimte vult zich met de geur van stoofperen en kaneel. We hebben de eettafel van de veranda naar binnen verplaatst, omgewisseld met de kleine salontafel. In de schaal met roestoranje pompoenen staan poppetjes geknutseld van eikeltjes en kastanjes.

Wilde bloemen laten zich oogsten. Alleen de dahlia’s, groot-kaasjeskruid en de zonnebloemen bloeien nog uitbundig. Morgen ga ik appels plukken met de buurvrouw op het oude terrein van ‘Kleinhuizen 1.0’ in Nieuwegein, het is ook de tijd voor appeltaart. Het is onmiskenbaar herfst.

We hebben een nieuw klusproject: een Daf 400. De camper was letterlijk aan het wegroesten bij de vorige eigenaar. Inmiddels is de buitenkant behandeld en hersteld, er moet nog 1 laag verf op. Gijsbert heeft een dakraam en een zonnepaneel geplaatst en ook de electra is al aangelegd. Het complete interieur en de isolatie van piepschuim hebben we eruit getrokken. Daarvoor is Isovlas in de plaats gekomen en Gijsbert is druk bezig met het aftimmeren van de wanden met blank hout.

Ondertussen heb ik een vintage kastje op marktplaats gekocht en turquoise geschilderd. Dit wordt de keuken. Een Marokkaanse waskom, die er fantastisch bij past, wordt momenteel overgevlogen vanuit Middelburg. Ik scharrel zo met veel voorpret de inboedel bij elkaar.

We kunnen niet wachten om met Daffie op avontuur te gaan. Maar ook het bouwen aan Daffie geeft ons goede energie. Dat kunnen we wel gebruiken in deze grijze tijden.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0