Dromen over Frankrijk

En daar was geen licht

Onze slaapkamer heeft een Frans sfeertje. Met Franse kleurtjes. Wat Franse kleurtjes zijn,  daar zijn de meningen over verdeeld. Zelf denk ik, behalve aan lavendel, dan aan: citroënsnoekblauw, pioenroosroze, plataanschorsbruin, tijmgrijsgroen, doordetanddestijdsverweerdestandbeeldcremigwit en rijpePinotGrisdruifrodigpaars.

Terug naar de slaapkamer. De slaapkamer heeft nog geen lamp. Nu had ik deze selfmadelamp gezien inclusief werkbeschrijving. Lamp lijkt erg op de creatie van Bert Jan Pot, te halen bij in ieder geval de Bijenkorf wanneer je 405 euro uit je portemonnee tevoorschijn flapt.

Alleen maak je zoiets dus zelf voor 6 euro (Bolletje witte wol, behanglijn, megagroteballon)
Fluitje van een cent.

Poging 1: Na een hele zondagmiddag frutselen met behanglijm van mijn armen en uit mijn haren druipend, hing eindelijk een niet verkeerd uitziend resultaat te bungelen aan een touw. Maar dagenlang wilde de lijm niet drogen. Tot uiteindelijk de ballon door zonlicht leegliep en dit overbleef:
Poging 2. Witte wol gekocht want ik bedacht dat wit misschien toch rustiger is tussen de Franse kleurtjes. Opnieuw zat ik een zondagmiddag elleboogdiep in de behanglijm. Dit keer had ik een stevigere ballon en sterkere behanglijm. Moest goed komen. Poging 2 hing al bungelend aan een touw te drogen toen ik Bono-de hond er boosaardig grommend bij aantrof. Nu wisten we al dat hij een bloedhekel heeft aan schaapjes, regen, skiboxen en schel klinkende belletjes, ballonnen kan hij dus ook niet luchten of zien.  Eenmaal gered uit Bono’s kaken, had ik nog altijd goede hoop voor de lamp.

Maar helaas.
Gijsbert heeft nu intens medelijden met mij. Wie dat ook heeft en 405,- over, mail mij gerust voor mijn rekeningnummer. En anders gaan we binnenkort maar langs de Ikea.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0