Dromen over Frankrijk

Ons Tiny House avontuurVerliefd in Frankrijk
Op een klein stationnetje in het zuiden van Frankrijk hebben wij elkaar ontmoet.  Gijsbert woonde er om een authentiek dorpje om te toveren in een vakantieoord. Karin was met vriendinnen per trein op trektocht door Zuid-Europa. Een romantischer plek is er niet om verliefd te zijn.  Op elkaar en op het Franse leven. We trouwden in 2010, kochten samen een flatje in Zeist maar bleven dromen over Frankrijk: wonen in de bergen. In een zelfgebouwde cabin in de Franse Cevennen, een ongerept en ruig gebied waar je eindeloos kunt wandelen en fietsen. En daar een (offgrid? :D) herberg runnen voor wandelaars en fietsers. Of een vervallen hugenotenkerk renoveren. Of allebei. (Daar mijmeren we nog steeds veel over, in de schommelstoel op de veranda van ons Tiny House.)

Crisis
Toen door de crisis ons appartement in waarde daalde, realiseerden we ons dat we niet naar Frankrijk konden emigreren tenzij met een enorme restschuld. We voelden ons klemgezet. Gelukkig trok dit weer bij. Maar we waren klaar met het hebben van een hypotheek. En daarbij, hoe fijn we het ook hadden in het appartement, het zou nooit echt van ons zijn. Pas over een jaar of 30 misschien.

Verliefd op Tiny Houses
Tijdens een trektocht van onbemande hut naar hut in de Vogezen, vermaakte onze toen 1-jarige dochter Juliette zich de hele week kostelijk met alles wat ze in de natuur vond. Des te meer beseften we dat we helemaal geen groter huis vol spullen wilden. Wel buitenruimte. Al eerder waren we, door een reportage in tijdschrift Salt, op het spoor gekomen van Tiny Houses. We verdiepten ons nog meer in de Tiny House beweging en werden verliefd. Niet alleen omdat een Tiny House écht van jezelf is, de woonlasten veel lager zijn. Maar vooral omdat je een Tiny House zelf kan ontwerpen en bouwen, helemaal op maat, naar eigen smaak. En vanwege de Tiny House Filosofie: genoegen nemen met genoeg. Een duurzaam huis met een hart. Dat wilden we.

Tiny Village Kleinhuizen 
In het voorjaar van 2017 was het zo ver, na een jaar bouwen in de vrije uren, verkochten we ons appartement en verhuisden we naar ons zelfontworpen, zelfgebouwd, zelfvoorzienend Tiny House. Eerst een half jaar op een camping in Bilthoven, in december 2017 verhuisden we naar een prachtige, legale plek: Tiny Village Kleinhuizen in Nieuwegein. Hier ontdekten we de waarde van een Tiny Village: een klein buurtschapje waar oog is voor elkaar en de omgeving en waar mooie evenementen worden georganiseerd voor de buurt. In december 2019 zijn we verhuisd naar de vervolglocatie: een mooie plek in de uitgestrekte bossen bij Zeist. 

Hier in Kleinhuizen genieten we van het overzichtelijke binnenleven, het overdadig groene buitenleven en de leuke buren. De kinderen struinen dagelijks over het veld, spelen in de wilgenhut, met de buitenkeuken en op de trampoline. Ze hebben alle ruimte. 

Eenvoudig maar goed
Of we ooit écht naar Frankrijk verhuizen, dat weten we niet. Misschien doet dat er ook niet toe. Zolang we in Nederland onze Franse droom kunnen blijven leven. In ons mooie Tiny House, in het heerlijke mobiele dorp Kleinhuizen, genieten we van de mooie dingen in het leven die over het algemeen (bijna) niets kosten. Lekker eten in de warme zon. Al het flora en fauna dat om ons heen groeit en bloeit. Goede wijn, muziek en goed gezelschap. 

Je kunt ons avontuur ook volgen op Instagram.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0